• Dag 1 Aankomst in Craigellachie

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Craigellachie te maken.

 • Dag 2 Dufftown Loop

  20 km 5-7 Uur 330 Meter

  Glenfiddich is één van de meest bekende Schotse malt whisky’s. Deze whisky staat over de hele wereld bekend om zijn kwaliteit. Door een gelukkig toeval passeert de wandeling vandaag de voordeur van de distilleerderij, waar deze whisky wordt gemaakt. Ga zeker even naar binnen voor een rondleiding en proeverij.

 • Dag 3 Craigellachie - Ballindalloch

  20 km 4-6 Uur 120 Meter

  Wanneer u het pad van een oude spoorlijn, die ooit zo westelijk als Grantown-on-Spey liep, volgt, is het geen verrassing dat u een aantal overblijfselen van de spoorlijn zult passeren; van oude bruggen naar ongebruikte signalen en verlaten platforms. Een interessante en gevarieerde wandeling.

 • Dag 4 Tomintoul - Ballindalloch

  23 km 6-8 Uur 645 Meter

  Transfer naar Tomintoul in de ochtend. Breng een bezoek aan de Whisky Castle winkel in Tomintoul waar u de grootste fles whisky van de wereld en een aantal van de meest zeldzame malts zult vinden. Drink niet te veel aangezien de zwaarste klim op de route (naar Carn Daimh – 570m) aan de beurt is. Maar het uitzicht is spectaculair. Stap de wereldberoemde Glenlivet distilleerderij binnen voordat u de wandeling eindigt met een klim over de heuvel van Deskie. Overnachting in Ballindalloch.

 • Dag 5 Ballindalloch - Grantown-on-Spey

  24 km 6-8 Uur 555 Meter

  Glooiende heuvels en bospaden karakteriseren de wandeling van vandaag. U passeert een prachtig oud station in Cromdale, dat prachtig is gerestaureerd. Houd de ogen open voor eekhoorns, herten en konijnen. Een mooie wandeling door Anagach Wood neemt u mee naar het mooie stadje Grantown-on-Spey.

 • Dag 6 Grantown-on-Spey - Aviemore

  27 km 6-8 Uur 200 Meter

  Volg de oude Strathspey spoorlijn door de dorpen van Nethy Bridge en de Boat of Garten voordat u enkele prachtige open heidevelden oversteekt met een prachtig uitzicht over het Cairngorms Nationaal Park, het Highland Resort van Aviemore naderend.

 • Dag 7 Vertrek vanuit Aviemore

Meer informatie over de Speyside Way Whisky Trail