• Dag 1 Aankomst in Fort William

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Fort William te maken.

 • Dag 2 Fort William - Spean Bridge

  23 km 5-7 Uur 60 Meter

  Vanaf Fort William volgt u de kustlijn tot aan het Caledonian kanaal – het van kust tot kust kanaal door Schotland. Kijk uit naar de Neptunus Steps – een reeks van kanaalsluizen – voordat u verder gaat langs het kanaal tot aan Gairlochy. Vanaf dit punt volgt u een stille landweg naar het kleine stadje Spean Bridge.

 • Dag 3 Spean Bridge - Laggan

  25/29 km 6-9 Uur 100/150 Meter

  Ga langs de rustige landweg van Spean Bridge naar het Caledonian kanaal bij Gairlochy terug. Vanaf daar leiden rustige bospaden u dichtbij de kust van Loch Lochy tot zo ver als Laggan/Invergarry. Een korte omweg op de route biedt u de mogelijkheid om het Clan Cameron museum te bezoeken ¬ waar u kunt leren over de fascinerende geschiedenis van de clan.

 • Dag 4 Laggan/Invergarry - Invermoriston

  29/25 km 6-9 Uur 300-890 Meter

  De route komt nu aan bij de tweede van de drie meren op de Great Glen Way – Loch Oichy. De vervallen restanten van een mislukte poging om Inverness en Fort William te verbinden met een treinspoor zijn duidelijk zichtbaar op de route van vandaag. De oude spoorlijn is een uitstekend wandelpad. Terwijl u uit het Fort Augustus klimt, zult u snel de eerste glimp opvangen van Loch Ness. Houd uw camera bij de hand – als het u lukt om een foto van het monster van Loch Ness te maken, kunt u een hele hoop geld verdienen!

 • Dag 5 Invermoriston - Drumnadrochit

  22/24 km 6-8 Uur 740/495 Meter

  Een prachtig uitzicht over Loch Ness zijn uw beloning vandaag voor een aantal steile hellingen langs de bospaden aan de noordkant van het meer. Als u nog genoeg energie over heeft, raden wij een vier kilometer lange omweg naar het kasteel Urquhart aan. Of klinkt misschien een pint van de plaatselijke brouwerij aantrekkelijker?

 • Dag 6 Drumnadrochit - Inverness

  31 km 7-9 Uur 480 Meter

  De laatste dag en, in termen van lengte, ook de meest uitdagende. Maar goed dat uw benen flink zullen zijn versterkt na de laatste paar dagen wandelen! Goede variëteit tussen bospaden en heidevelden op deze wandeling – een leuke manier om uw Great Glen ervaring af te maken.

 • Dag 7 Vertrek vanuit Inverness

Meer informatie over de Great Glen Way