• Dag 1 Aankomst in Fort William

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Fort William te maken.

 • Dag 2 Fort William - Gairlochy

  17 km 4-6 Uur 40 Meter

  Vanaf Fort William volgt u de kustlijn tot aan het Caledonian kanaal – het van kust tot kust kanaal door Schotland. Het pad gaat verder langs het kanaal tot aan Gairlochy. Kijk onderweg uit voor Neptune’s Steps – een reeks van kanaalsluizen.

 • Dag 3 Gairlochy - Laggan/Invergarry

  19/23 km 4-7 Uur 85/135 Meter

  De route van vandaag volgt bospaden dicht langs de kust van Loch Lochy tot zo ver als Laggan/Invergarry. Een korte omweg biedt u de kans om het Clan Cameron museum te bezoeken ¬ waar u over de fascinerende geschiedenis van de clan kunt leren.

 • Dag 4 Laggan/Invergarry - Fort Augustus

  17/13 km 4-6 Uur 10/160 Meter

  De route komt nu aan bij de tweede van de drie meren op de Great Glen Way – Loch Oichy. De vervallen restanten van een mislukte poging om Inverness en Fort William te verbinden met een treinspoor zijn duidelijk zichtbaar op de route van vandaag. De oude spoorlijn is een uitstekend wandelpad.

 • Dag 5 Fort Augustus - Invermoriston

  12/15 km 4-5 Uur 480/120 Meter

  Terwijl u uit het Fort Augustus klimt, zult u snel de eerste glimp opvangen van Loch Ness. Houd uw camera bij de hand – als het u lukt om een foto van het monster van Loch Ness te maken, kunt u een hele hoop geld verdienen!

 • Dag 6 Alltsigh - Drumnadrochit

  18 km 4-6 Uur 380 Meter

  s’Ochtends een korte bustransfer van Invermoriston naar Alltsigh. Een steile klim langs een bospad onthult uiteindelijk een prachtig uitzicht over Loch Ness. Als u nog genoeg energie overheeft als u Drumnadrochit nadert, raden wij een vier kilometer omweg naar de ruïnes van het kasteel Urquhart aan. Of misschien klinkt een pint van de plaatselijke brouwerij aantrekkelijker?

 • Dag 7 Blackfold - Drumnadrochit

  17 km 4-6 Uur 120 Meter

  Deze ochtend wordt u overgebracht naar een afgelegen locatie genaamd Blackfold van waar u weer terug zult wandelen naar het dorpje Drumnadrochit. Wandelen van de Great Glen Way in omgekeerde richting zorgt voor een mooie afwisseling van open heidevelden en bospaden.

 • Dag 8 Blackfold - Inverness

  14 km 4-6 Uur 50 Meter

  Transfer van Drumnadrochit naar Blackfold in de ochtend. Vanaf hier zal een rustige afdaling langs bospaden u helemaal naar beneden naar Inverness leiden. Bij het bereiken van de buitenwijken van de stad, steekt u het Caledonian kanaal voor de laatste keer over. Een rustige wandeling betekent dat u meer dan genoeg energie over zult hebben om de bezienswaardigheden van Inverness te verkennen.

 • Dag 9 Vertrek vanuit Inverness

Meer informatie over de Great Glen Way