Taking a break from the Great Glen Way hiking trail on the shores of Loch Ness, Scotland

DAG 1: Aankomst in Spean Bridge

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Spean Bridge te maken

DAG 2: Spean Bridge naar
Laggan/Invergarry

Afstand 25km/29km • Gemiddelde Wandeltijd 6 - 8 uur • Hoogteverschil (↑) 100m/150m

Ga langs de rustige landweg van Spean Bridge naar het Caledonian kanaal bij Gairlochy terug. Vanaf daar leiden rustige bospaden u dichtbij de kust van Loch Lochy tot zo ver als Laggan/Invergarry. Een korte omweg op de route biedt u de mogelijkheid om het Clan Cameron museum te bezoeken ¬ waar u kunt leren over de fascinerende geschiedenis van de clan.

DAG 3: Laggan/Invergarry naar
Invermoriston

29km/25km • 6 - 9 uur • (↑) 300-890m

De route komt nu aan bij de tweede van de drie meren op de Great Glen Way - Loch Oichy. De vervallen restanten van een mislukte poging om Inverness en Fort William te verbinden met een treinspoor zijn duidelijk zichtbaar op de route van vandaag. De oude spoorlijn is een uitstekend wandelpad. Terwijl u uit het Fort Augustus klimt, zult u snel de eerste glimp opvangen van Loch Ness. Houd uw camera bij de hand - als het u lukt om een foto van het monster van Loch Ness te maken, kunt u een hele hoop geld verdienen!

butterfly_and_thistle-photos_rob-roy_way.jpg