> Ierland Wandelreizen > Wicklow Mountains > Uitdagende Wandelreizen > 8-Dagen / 7-Nachten Uitdagend (Wicklow Way) 👣

Wicklow Mountains

Lesen Sie mehr über den Wicklow Mountains

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf €949 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Bunclody

  Vanuit het punt van aankomst, gebruik de informatie over het openbaar vervoer die we verstrekken om naar Bunclody reizen.

 • Dag 2 Clonegal - Tallon’s Pub

  25 km 6-8 Uur 540 Meter

  Na een rit naar Clonegal, bestaat de eerste dag wandelen voornamelijk uit afgelegen landwegen door de glooiende heuvels en stille bosgebieden in Zuid-Wicklow. Het pad voert vlak langs Shillelagh, welbekend door het lenen van zijn naam aan de typische Ierse vechtstok. Vanuit het eindpunt van de wandeling bij de charmante Tallon’s Pub, merkwaardig genoeg ook wel de Dying Cow genoemd, wordt u naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 3 Tallon’s Pub - Iron Bridge

  26 km 7-9 Uur 580 Meter

  De dag begint met een rit naar Tallon’s Pub. Van hieruit leidt een oude, smalle landweg u naar een brug over de Derry River. De grassige Coolafunshoge Lane voert u door bosgebied en rond Ballycumber Hill, voordat u het kleine dorpje Moyne omzoomt. Het pad voert door boslandschap rondom Ballygobban Mountain en vervolgens naar beneden, naar de Ow River Valley en Iron Bridge. Van hieruit wordt u naar uw B&B gebracht.

 • Dag 4 Iron Bridge - Glendalough

  29 km 7-10 Uur 800 Meter

  U wordt naar de Iron Bridge gebracht, waarvandaan u naar de beboste top van de Carrickashane Mountain klimt. Vanuit de oude militaire weg, die is aangelegd na de Ierse opstand in 1798, leidt de route door bossen naar de schouder van Slieve Maan voordat deze afdaalt naar het kruispunt in Glenmalure. Een geleidelijke afdaling door de bossen boven de vallei van Glenmalure wordt opgevolgd door een korte, steile klim naar Lugduff Gap. Vervolgens daalt u af naar Glendalough via de Wicklow Way.

 • Dag 5 Glenealo Valley en de Spinc

  13 km 4-6 Uur 550 Meter

  Deze populaire wandeling maakt geen deel uit van de Wicklow Way, maar biedt een aantal van de meest spectaculaire landschappen in Wicklow. Na een bezoek aan de vredige vallei van Glendasan volgt u de Miners Road in Glendalough naar het oude ‘mijnwerkersdorp’. Een verkwikkende klim brengt u naar een brug aan de top van de vallei van waaruit honderden houten brugdelen u naar een bergkam boven het meer leiden. Hier heeft u spectaculaire uitzichten over Glendalough. Daal via de Poulanass Waterfall af naar de twee meren en het kloosterdorp.

  Als u op zoek bent naar wat meer uitdaging kunt u deze wandeling combineren met een luswandeling over Trooperstown Hill waarmee u 12 km meer loopt en 390 m extra klimt (+ 3-5 uur).

 • Dag 6 Glendalough - Enniskerry

  26/29 km 7-10 Uur 950/1250 Meter

  Ga de Glenmacnass River over, van waaruit u de weg langs Paddock Hill omhoog vindt en vervolgens afdaalt naar Oldbridge. Wanneer het lekker weer is kunt u de kans benutten om de Scarr Mountain (641 m) onderweg te beklimmen. De route passeert bovenlangs de iconic Lough Tay, het beroemde Guinness Lake en de setting voor vele films en televisieseries. Van daaruit klimt u naar White Hill en rond het grootste deel van de Djouce mountain voordat u langs Powerscourt Waterfall afdaalt naar de Crone Woods. Een korte rit brengt u naar uw B&B.

 • Dag 7 Enniskerry - Marlay Park, Dublin

  22 km 6-8 Uur 520 Meter

  Na een korte reis naar de Crone Woods passeert u de zijkant van Knockree Hill en klimt dan over de schouder van Prince William’s Seat Mountain. Kijk nog een keer achterom naar de Wicklow Mountains voor een laatste klim u omhoog voert naar de flanken van de Fairy Castle mountain in County Dublin, die vaak prachtige uitzichten biedt over Dublin city. De wandeling eindigt op een prachtig pad door Marlay Park waar u vervolgens een taxi-transfer naar uw accommodatie kunt krijgen.

 • Dag 8 Vertrek uit regio Dublin

  Er rijden regelmatig bus en treindiensten naar het stadscentrum van Dublin en naar Dublin Airport. We voorzien u op verzoek graag van verdere details.

Meer informatie over de Wicklow Mountains