> Ierland Wandelreizen > Wicklow Mountains > Rustige Wandelreizen > 7-Dagen / 6-Nachten Rustig (Wicklow Way)

Wicklow Mountains

Lesen Sie mehr über den Wicklow Mountains

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €759 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Rathdrum

  Vanuit het punt van aankomst, gebruik de informatie over het openbaar vervoer die we verstrekken om naar Rathdrum te reizen.

 • Dag 2 Iron Bridge - Glenmalure

  13 km 4-5 Uur 420 Meter

  Na vervoer naar Iron Bridge klimt u vanuit de Ow River Valley naar de beboste top van de Carrickashane Mountain. Vanaf de oude militaire weg, die werd aangelegd na de Ierse opstand van 1798, klimt u door de bossen de schouder van Slieve Maan op, voordat u afdaalt naar de kruising in Glenmalure met zijn oude herberg.

 • Dag 3 Glenmalure - Laragh

  14 km 5-6 Uur 430 Meter

  De wandeling begint met een geleidelijke klim door de bossen boven de majestueuze gletsjervallei van Glenmalure, waar Lugnaquilla, een van de hoogste bergen van Ierland, bovenuit torent. Een korte, steile klim warmt u op tijdens de tocht naar Lugduff Gap voordat u rustig afdaalt door een bosgebied, langs de Poulanass Waterfall,  en dan de vallei van Glendalough in met zijn meren en beroemde klooster ruïnes.

 • Dag 4 Glenealo Valley en de Spinc

  13 km 4-6 Uur 550 Meter

  Deze populaire wandeling maakt geen deel uit van de Wicklow Way, maar biedt een aantal van de meest spectaculaire landschappen in Wicklow. Na een bezoek aan de vredige vallei van Glendasan volgt u de Miners Road in Glendalough naar het oude ‘mijnwerkersdorp’. Een verkwikkende klim brengt u naar een brug aan de top van de vallei van waaruit honderden houten brugdelen u naar een bergkam boven het meer leiden. Hier heeft u spectaculaire uitzichten over Glendalough. Daal via de Poulanass Waterfall af naar de twee meren en het kloosterdorp.

 • Dag 5 Laragh - Roundwood

  12/15 km 3-6 Uur 400/700 Meter

  Volg het pad vanuit Glendalough door Brockagh Forest en over de Glenmacnass River voor u omhoog klimt over Paddock Hill. Hier kunt u een omweg nemen en naar Scarr Mountain (641 m) lopen die prachtige uitzichten over de bergen biedt. Uw wandeling eindigt in het dorp Roundwood waarvandaan u naar uw B&B wordt gebracht.

 • Dag 6 Roundwood - Enniskerry

  17 km 5-7 Uur 550 Meter

  De wandeling van vandaag wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van het Wicklow Way wandelpad. Na vervoer en een korte klim, geniet u vaak van prachtige uitzichten over het nabijgelegen Vartry Reservoir. Vervolgens passeert u het iconische Lough Tay bovenlangs, het beroemde Guinness Lake en de setting voor vele films en televisieseries. Beklim de White Hill en klim rond het grootste deel van Djouce mountain voordat u afdaalt langs de Powerscourt Waterfall, het Crone bos in. Een kortere rit zal u terugbrengen naar uw B&B.

 • Dag 7 Vertrek uit Enniskerry

  Er gaan regelmatige busdiensten vanuit Enniskerry naar Dublin City. We voorzien u graag van verdere details op aanvraag.

Meer informatie over de Wicklow Mountains