> Ierland Wandelreizen > Wicklow Mountains > Gemiddelde Wandelreizen > 10-Dagen / 9-Nachten Gemiddeld (Wicklow Way) 👣

Wicklow Mountains

Lesen Sie mehr über den Wicklow Mountains

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €999 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Bunclody

  Vanuit het punt van aankomst, gebruik de informatie over het openbaar vervoer die we verstrekken om naar Bunclody reizen.

 • Dag 2 Clonegal - Shillelagh

  20 km 5-7 Uur 360 Meter

  Na een rit naar Clonegal, behelst de eerste wandeldag voornamelijk afgelegen landwegen door de glooiende heuvels en rustige bosgebieden in south Wicklow. Shillelagh staat bekend om het lenen van zijn naam aan de typische Ierse vechtstok die vervaardigd wordt uit het hout van de sleedoorn.

 • Dag 3 Shillelagh - Tinahely

  21 km 5-7 Uur 350 Meter

  Stille landwegen leiden rond Cronelea Hill en langs de pub die merkwaardig genoeg de ‘Dying Cow Pub’ wordt genoemd. Een oude, smalle landweg leidt u naar een brug over de Derry River. Van daaruit voert de grassige Coolafunshoge Lane u door bosgebied en rond Ballycumber Hill. Een oude landweg voert u van daaruit Tinahely village in.

 • Dag 4 Tinahely - Iron Bridge

  20 km 5-7 Uur 550 Meter

  Een eenvoudige klim leidt het dorp uit, om onder Ballycumber Hill samen te komen met de Wicklow Way. Na het passeren van een oud ringfort omzoomt de route het kleine dorpje Moyne voordat het in dichtbegroeid bosgebied rondom Ballygobban Mountain voert. Een afdaling naar de Ow River Valley brengt u naar de Iron Bridge vanwaar u naar uw accommodatie wordt gebracht.

 • Dag 5 Iron Bridge - Glenmalure

  13 km 4-5 Uur 420 Meter

  Na vervoer naar Iron Bridge klimt u vanuit de Ow River Valley naar de beboste top van de Carrickashane Mountain. Vanaf de oude militaire weg, die werd aangelegd na de Ierse opstand van 1798, klimt u door de bossen de schouder van Slieve Maan op, voordat u afdaalt naar de kruising in Glenmalure met zijn oude herberg.

 • Dag 6 Glenmalure - Laragh (via de Spinc en Glenealo Valley)

  16 km 5-7 Uur 560 Meter

  Deze wandeling biedt een van de beste uitzichten in Wicklow. Een verkwikkende klim brengt u vanuit Glenmalure naar de noordelijke rand van de vallei waar u de Wicklow Way achter u laat. Een pad over het Upper Lake van Glendalough biedt spectaculaire uitzichten voordat u afdaalt naar de Glenealo River via honderden houten treden. Vind uw weg naar beneden naar de Miner’s Road en de overblijfselen van het oude ‘mijnwerkersdorp’, van waaruit een prachtige wandeling langs de beboste oevers van het meer naar het kloosterdorp Glendalough leidt.

 • Dag 7 Laragh - Roundwood

  15 km 5-6 Uur 700 Meter

  Volg het pad vanuit Glendalough door Brockagh Forest en over de Glenmacnass River voor u omhoog klimt over Paddock Hill. Hier verlaat u de Wicklow Way en loopt u righting Scarr Mountain (641m), die een prachtig uitzicht biedt over de bergen. Uw wandeling eindigt in het dorp Roundwood waarvandaan u naar uw B&B wordt gebracht.

 • Dag 8 Roundwood - Enniskerry

  17 km 5-7 Uur 550 Meter

  De wandeling van vandaag wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van het Wicklow Way wandelpad. Na vervoer en een korte klim, geniet u vaak van prachtige uitzichten over het nabijgelegen Vartry Reservoir. Vervolgens passeert u het iconische Lough Tay bovenlangs, het beroemde Guinness Lake en de setting voor vele films en televisieseries. Beklim de White Hill en klim rond het grootste deel van Djouce mountain voordat u afdaalt langs de Powerscourt Waterfall, het Crone bos in. Een kortere rit zal u terugbrengen naar uw B&B.

 • Dag 9 Enniskerry - Marlay Park, Dublin

  22 km 6-8 Uur 520 Meter

  Na een korte reis naar de Crone Woods passeert u de zijkant van Knockree Hill en klimt dan over de schouder van Prince William’s Seat Mountain. Kijk nog een keer achterom naar de Wicklow Mountains voor een laatste klim u omhoog voert naar de flanken van de Fairy Castle mountain in County Dublin, die vaak prachtige uitzichten biedt over Dublin city. De wandeling eindigt op een prachtig pad door Marlay Park waar u vervolgens een taxi-transfer naar uw accommodatie kunt krijgen.

 • Dag 10 Vertrek uit regio Dublin

  Er rijden regelmatig bus en treindiensten naar het stadscentrum van Dublin en naar Dublin Airport. We voorzien u op verzoek graag van verdere details.

Meer informatie over de Wicklow Mountains