> Ierland Wandelreizen > Burren Way > Uitdagende Wandelreizen > 6-Dagen / 5-Nachten Uitdagend 👣

Burren Way

Lesen Sie mehr über den Burren Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €699 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Lahinch

  Bij aankomst maakt u gebruik van het openbaar vervoer voor uw reis naar Lahinch. U ontvangt van ons de benodigde informatie.

 • Dag 2 Lahinch - Doolin

  28 km 6-8 Uur 200 Meter

  Uw wandeltocht vangt aan met een ontspannen wandeling langs het strand in Lahinch. De route leidt dan rond de baai van Liscannor en vervolgens omhoog naar het zuidelijke punt van de wereldberoemde Kliffen van Moher. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de kliffen die meer dan 200m hoog verticaal oprijzen uit de zee. De wandeling voert vervolgens gedurende 10 kilometer langs de kliffen en u wandelt over één van de meest spectaculaire kustpaden in Europa, totdat u aankomt in het kleine dorpje Doolin, bekend om de Ierse livemuziek.

 • Dag 3 Doolin - Ballyvaughan

  27 km 6-8 Uur 300 Meter

  Er is de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Doolin grot en haar Grote Stalactiet alvorens de tocht verder te zetten door het rustige landelijke landschap bij Lisdoonvarna.  De route voert dan verder omhoog over de helling van Slieve Elva, waar u geniet van het laatste zicht over de Atlantische Oceaan, vooraleer u de bergpas naar de Caher vallei oversteekt. Een volgende bergrug voert u naar de vruchtbare riviervallei Rathborney.  Nadat u het 16de eeuwse Newtown Castle gepasseerd heeft, doorkruist u velden en bossen vooraleer aan te komen in Ballyvaughan, waar u de komende nacht doorbrengt.

 • Dag 4 Ballyvaughan - Carran

  24 km 5-7 Uur 350 Meter

  Na het nalopen van uw stappen naar de Gleninagh Valley, is er vandaag veel te zien! Nadat u een mythisch kalklandschap heeft doorkruist, bevindt u zich plots in een Iers moeras. Maar geen paniek, het moeraslandschap maakt al snel plaats voor velden, omheind met stenen muurtjes. Verder bevinden zich enkele historische Keltische monumenten op de route. Er is de mogelijkheid om demonstraties met schaaphonden bij te wonen en een bezoek te brengen aan een 6.000 jaar oude dolmen vooraleer u verder wandelt naar de B&B bij het grootste seizoensmeer in Noord-West Europa.

 • Dag 5 Carran - Corofin

  26 km 5-7 Uur 200 Meter

  Na een bezoek aan een romantische kapel zal u al gauw omringd zijn door ongerepte natuur in dit meest afgelegen gedeelte van de Burren-tochten. De route brengt u dan boven de Castletown rivier en verder voorbij spectaculaire ringforten en hunebedden, door sprookjesachtige wouden en rond het mooie Lough Inchiquin, alvorens aan te komen in Corofin.

 • Dag 6 Vertrek uit Corofin

Meer informatie over de Burren Way