De Kerry Way - Wandelen rond de Ring of Kerry in Ierland

Dag 1: Aankomst in Glenbeigh.

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Killarney te maken. Van Killarney per bus* naar Glenbeigh.

* Vergeet niet - de laatste bus van Killarney naar Glenbeigh vertrekt om 15: 00. Helaas rijden er geen bussen op zondagen.

Dag 2: Glencar to Glenbeigh

Afstand 13/18km • Gemiddelde Wandeltijd: 4 – 7 uur • Hoogteverschil (↑) 340/410m

U wordt in de ochtend naar de beroemde Climber's Inn in Glencar gereden.Dankzij twee spitse kuitenbijtende bergkammen, worden uw beenspieren flink op de proef gesteld, maar, zoals altijd zijn de fantastische uitzichten het meer dan waard!

Dag 3: Glenbeigh (Mountain Stage) - Foilmore

14km • 4 - 6 uur • (↑) 280m

In de ochtend wordt u naar Mountain Stage afgezet. Een oude postkoetsweg brengt u rond Drung Hill naar een bergpas boven het oude spoorwegviaduct –een overblijfsel van oude handelsroutes. Daal af naar de Fertariviervallei  en vervolg uw weg naar Foilmore.

Dag 4: Foilmore (Coars Cross) - Waterville

18km • 5 - 7 uur • (↑) 580m

Vandaag hoeft u geen grote hoogten te beklimmen, maar deze wandeling kan toch wel één van de meer veeleisende van uw tocht zijn. Waterville is één van de meest westelijk gelegen plaatsjes van Ierland, en staat bekend om haar spectaculaire zonsondergangen. Let ook op het beeld van Charlie Chaplin, vlak naast het strand.

tree_at_falls_of_acharn-images_rob_roy_way.jpg