Burren Way & Cliffs of Moher

Lesen Sie mehr über den Burren Way & Cliffs of Moher

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf €1109 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Liscannor

  Bij aankomst maakt u gebruik van het openbaar vervoer voor uw reis naar Liscannor. U ontvangt van ons de benodigde informatie.

 • Dag 2 Liscannor - Doolin

  18 km 4-6 Uur 240 Meter

  Vanaf de eerste wandeldag zal de Burren Way u aangenaam verrassen. Het pad voert langs de kust, met uitzicht op de baai van Liscannor, en leidt dan verder omhoog naar het zuidelijk punt van de wereldberoemde Kliffen van Moher. Vanaf hier heeft u een adembenemend zicht op de kliffen die meer dan 200m hoog verticaal oprijzen uit de zee. De wandeling voert vervolgens gedurende 10 kilometer langs de kliffen en u wandelt over één van de meest spectaculaire kustpaden in Europa, totdat u aankomt in het kleine dorpje Doolin, dat bekend staat om de Ierse livemuziek.

 • Dag 3 Doolin - Fanore

  18 km 4-6 Uur 250 Meter

  Er is de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Doolin grot en haar Grote Stalactiet alvorens de tocht verder te zetten door het rustige landelijke landschap bij Lisdoonvarna. Na een zachte klim over de helling van Slieve Elva geniet u van een grandioos zicht op de Atlantische kust en de Araneilanden. U eindigt deze dag bij het prachtige strand van Fanore vanwaar een korte transfer u naar uw accommodatie in Doolin brengt.

 • Dag 4 Black Head Loop

  18 km 4-6 Uur 500 Meter

  In de ochtend een transfer naar Fanore waar, via een oude ‘Green Road’ komt u bij het desolate Black Head, waar u geniet van een schitterend zicht op de Galway baai. De route loopt verder via een smal pad langs de kliffen alvorens het uitkomt op een oud kerkpad, dat naar de groene Gleninagh vallei leidt. U komt voorbij een indrukwekkend Keltisch steenfort en daalt dan af naar de Caher rivier, waarna u terugkeert naar Fanore via een verlaten dorp en de ‘Khyber Pass’. Een korte transfer brengt u terug naar uw accommodatie in Doolin.

  Hoewel deze wandeltocht in zijn geheel wordt aangemerkt als ‘Gemiddeld’, is deze wandeling 'Uitdagend'.
 • Dag 5 Fanore - Ballyvaughan

  15/20 km 4-6 Uur 400 Meter

  In de ochtend een transfer naar Fanore waar, vanaf de heuvels boven Fanore kijkt u nog een laatste keer naar de Atlantische Oceaan, alvorens u over de Slieve Elva wandelt in de richting van de Caher vallei. Een volgende bergrug voert u naar de vruchtbare riviervallei Rathborney. Nadat u het 16de eeuwse Newtown Castle gepasseerd heeft, doorkruist u velden en bossen vooraleer aan te komen in Ballyvaughan, waar u de komende nacht doorbrengt.

 • Dag 6 Ballyvaughan - Carran

  18 km 4-6 Uur 275 Meter

  Op dag 6 is er veel te zien! Nadat u een mythisch kalklandschap heeft doorkruist, bevindt u zich plots in een Iers moeras. Maar geen paniek, het moeraslandschap maakt al snel plaats voor velden, omheind met stenen muurtjes. Verder bevinden zich enkele historische Keltische monumenten op de route. Er is de mogelijkheid om demonstraties met schaaphonden bij te wonen en een bezoek te brengen aan een 6.000 jaar oude dolmen vooraleer u verder wandelt naar de B&B bij het grootste seizoensmeer in Noord-West Europa.

 • Dag 7 Carran - Corofin

  18 km 4-6 Uur 75 Meter

  De wandeling van vandaag omvat weinig hellingen en het zal wellicht een van de meest ontspannen dagen van uw vakantie zijn. Vanaf Carran brengt de route u boven de Castletown rivier en verder voorbij historische ringforten en magische hunebedden. U wandelt door sprookjesachtige wouden en rond het mooie Lough Inchiquin, alvorens aan te komen in Corofin.

 • Dag 8 Vertrek uit Corofin

Meer informatie over de Burren Way & Cliffs of Moher