Hillwalk Tours - Camino de Santiago - Vragen

Galicië ligt aan de Atlantische kust in het noordwesten van Spanje. Het klimaat is daarom anders dan op veel andere populaire Spaanse vakantiebestemmingen. De regio heeft relatief milde en regenachtige winters en vrij zonnige zomers met lagere temperaturen dan de rest van Spanje.

De lente kan nat en winderig zijn, maar de wandelomstandigheden zijn koeler dan in de zomer. Nachten zijn vaak koud en er is veel regen, met name in bergachtige gebieden. Augustus is de warmste maand in Galicië, met een gemiddelde temperatuur van 18 °C, maar korte hittegolven kunnen 's zomers plaatsvinden met hoogtepunten van rond de 30 °C. In deze tijd is het beboste en beschaduwde landschap van Galicië aangenamer dan andere delen van Spanje. In de vroege herfst is het weer stabieler en koeler, maar in de latere maanden is er weer kans op zware regenval.

Gemiddelde Temperatuur, Zonuren en Regenval in Santiago de Compostela
(klik op de afbeelding om te vergroten)

Camino Frances walking hiking weather averages

Santiago de Compostela, de hoofdstad van Galicië, heeft een gemiddelde temperatuur van 13 °C over het hele jaar, met in de zomer een gemiddelde van 18,1 °C. In een jaar tijd valt er gemiddeld zo'n 1.787 mm neerslag, verspreid over 139 regendagen, maar tijdens de drie zomermaanden zijn er gemiddeld slechts 19 dagen met regenval. Santiago heeft jaarlijks maar liefst 1.911 zonuren en slechts 6 dagen vorst.

Camino Frances etappen - mooiste plekken spanje.jpg