Wandelvakanties op het Sheep's Head schiereiland in Ierland

Dag 1: Aankomst in Lahinch

Bij aankomst maakt u gebruik van het openbaar vervoer voor uw reis naar Lahinch. U ontvangt van ons de benodigde informatie.

Dag 2: Lahinch - Doolin

28km • 6 - 8 uur • ↑ 200m

Uw wandeltocht vangt aan met een ontspannen wandeling langs het strand in Lahinch. De route leidt dan rond de baai van Liscannor en vervolgens omhoog naar het zuidelijke punt van de wereldberoemde Kliffen van Moher. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de kliffen die meer dan 200m hoog verticaal oprijzen uit de zee. De wandeling voert vervolgens gedurende 10 kilometer langs de kliffen en u wandelt over één van de meest spectaculaire kustpaden in Europa, totdat u aankomt in het kleine dorpje Doolin, bekend om de Ierse livemuziek.

Dag 3: Doolin - Ballyvaughan

27km • 6 - 8 uur • ↑ 300m

Er is de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Doolin grot en haar Grote Stalactiet alvorens de tocht verder te zetten door het rustige landelijke landschap bij Lisdoonvarna.  De route voert dan verder omhoog over de helling van Slieve Elva, waar u geniet van het laatste zicht over de Atlantische Oceaan, vooraleer u de bergpas naar de Caher vallei oversteekt. Een volgende bergrug voert u naar de vruchtbare riviervallei Rathborney.  Nadat u het 16de eeuwse Newtown Castle gepasseerd heeft, doorkruist u velden en bossen vooraleer aan

bere_island_lighthouse_beara_way.jpg