Hadrian's Wall Path Tour Engeland - Muur van Hadrianus.

DAG 1: Aankomst in Tynemouth (Newcastle)

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Tynemouth te maken.

DAG 2: Wallsend naar Heddon-on-the-Wall

Afstand 23km • Gemiddelde Wandeltijd: 5 – 7 uur • Hoogteverschil (↑) 250m

Volg vanaf het beste opgegraven Romeinse Fort op de Muur van Hadrianus de rivier de Tyne langs het oude hart van de Britse scheepsbouw. Na het passeren van de verjongde, bruisende stad Newcastle volgt u een voormalige Waggonway voordat u de rivier Tyne verlaat en weer bij de Muur komt in het dorp Heddon-on-the-Wall.

DAG 3: Heddon-on-the-Wall naar Chollerford

25km • 5 - 7 uur • (↑) 170m

Volg de oude militaire weg en de aarden verdedigingswerken aan weerszijden van de Muur van Hadrianus langs het Romeinse fort van Rudchester en de Port Gate, waar de belangrijkste Romeinse weg in het noorden van Groot-Brittannië door de Muur van Hadrianus passeerde. U passeert het slagveld van Heavenfield, waar Oswald, koning van Northumbria, in 734 een beroemde overwinning behaalde, voordat u aankomt bij Chollerford, met zijn Romeinse brug en de fascinerende Romeinse fort van Chesters.

DAG 4: Chollerford naar Once Brewed

21km • 5 - 7 uur • (↑) 450m

Via het Northumberland Nationaal Park bereikt u een Romeinse tempel in het Fort van Brocolitia. Na het passeren van meer kastelen en torentjes, zult u merken dat u langs een aantal van de meest spectaculaire en best bewaarde delen van de Muur Van Hadrianus loopt, welke op en neer gaat

hadrians_wall_path_walking_trip_hiking_england.jpg