Speyside Way Whisky Trail

Lesen Sie mehr über den Speyside Way Whisky Trail

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf £899 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Buckie

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Buckie te maken.

 • Dag 2 Buckie - Fochabers

  18 km 4-6 Uur 40 Meter

  Beginnend naast de Noordzeekust loopt de route door een paar mooie dorpjes aan zee. Op het punt waar het pad bij de monding van de rivier de Spey komt, gaat het landinwaarts en verder door vruchtbaar landbouwgebied naast de snelstromende rivier.

 • Dag 3 Fochabers to Dufftown

  29 km 7-10 Uur 600 Meter

  Een zeer stille kleine weg neemt u rustig omhoog door vreedzaam landbouw- en bosgebied. Houd de ogen open voor de verschillende uitkijkpunten over de rivier de Spey. Als u een fan van whisky bent, zorg er dan voor dat u de bekroonde Highlander Inn pub in Craigellachie bezoekt – hier heeft u keuze uit meer dan 280 verschillende soorten whisky. Ga door naar Dufftown – de thuisbasis van Glenfiddich, één van de beroemdste Schotse malt whisky’s, die over de hele wereld bekend staat om zijn kwaliteit. Zorg ervoor dat u in even voor een rondleiding en proeverij naar binnen gaat.

 • Dag 4 Dufftown - Ballindalloch

  24 km 5-8 Uur 320 Meter

  U begint op een veldpad over de heuvels naar Aberlour, waarna de route vervolgens een oude spoorlijn volgt die ooit zo ver naar het westen als Grantown-on-Spey liep. Het is dan ook geen verrassing dat u hier een aantal overblijfselen van de spoorlijn zult passeren; van oude bruggen tot ongebruikte signalen en verlaten platforms. Een interessante en gevarieerde wandeling.

 • Dag 5 Tomintoul - Ballindalloch

  26 km 6-9 Uur 670 Meter

  Transfer naar Tomintoul in de ochtend. Breng een bezoek aan de Whisky Castle winkel in Tomintoul waar u de grootste fles whisky van de wereld en een aantal van de meest zeldzame malts zult vinden. Drink niet te veel aangezien de zwaarste klim op de route (Carn Daimh – 570m) aan de beurt is, Maar waar het uitzicht is spectaculair. Stap tijdens de lunchpauze de wereldberoemde Glenlivet distilleerderij binnen. Vanuit de whiskydistilleerderij gaat het pad stijl omhoog over de heuvel van Deskie voordat het afdaalt naar Ballindalloch. Houd de ogen open voor de oude stenen brug over de rivier de Avon. En als u tijd hebt, raden wij een uitstapje naar Ballindalloch Castle aan – de “Parel van het Noorden”.

 • Dag 6 Ballindalloch - Grantown-on-Spey

  24 km 6-8 Uur 555 Meter

  Glooiende heuvels en bospaden kenmerken de gevarieerde wandeling van vandaag, een van de meer uitdagende delen van de route. Neem de tijd en let op eekhoorns, herten en konijnen. U passeert een prachtig oud treinstation in Cromdale dat prachtig is gerestaureerd. Tegen het einde van de dag brengt een mooie wandeling door Anagach Wood u naar het mooie stadje Grantown-on-Spey.

 • Dag 7 Grantown-on-Spey - Aviemore

  27 km 6-8 Uur 200 Meter

  Volg de oude Strathspey spoorlijn door de dorpen van Nethy Bridge en de Boat of Garten voordat u enkele prachtige open heidevelden oversteekt met een prachtig uitzicht over het Cairngorms Nationaal Park, het Highland Resort van Aviemore naderend.

 • Dag 8 Vertrek vanuit Aviemore

Meer informatie over de Speyside Way Whisky Trail