Wandelen in Connemara in het westen van Ierland

Dag 1: Aankomst in Galway City en transfer naar de Aran-eilanden

Gebruik vanaf uw aankomstpunt de door ons verstrekte informatie over het openbaar vervoer om naar Galway City te gaan. Hiervandaan verstrekken we u de nodige informatie voor uw reis naar de Aran-eilanden.*

*N.B. De laatste bus van Galway naar de Ferry terminal richting Aran-eilanden vertrekt om 17.15 uur. Om er zeker van te zijn dat u op tijd bent moet u ervoor zorgen dat u vóór 16.30 uur in Galway aanwezig bent. Als u later dan 16.30 uur in Galway arriveert, dan moet u een extra overnachting in Galway boeken. Zo zorgen wij ervoor dat u een nacht in Galway -city doorbrengt en kunt u de volgende ochtend naar de Aran-eilanden vertrekken.

Dag 2: Ontdek Inis Mór – de Westkant

Afstand 16km/28km • Gemiddelde Wandeltijd: 4 – 9 uur • Hoogteverschil (↑) 210m

Tijdens uw reis naar de Aran Islands moet u beslist de Dún Aengus aandoen. Dit fort wordt ook wel het ‘het prachtigste barbaarse monument in Europa’ genoemd.  Het 2.300 jaar oude stenen fort staat op 100 meter hoogte op een klifrand van Inishmore, één van de Araneilanden, indrukwekkend, op een plek boven de golvende Atlantische Oceaan. Een betoverend begin van uw wandelreis.

Dag 3: Ontdek Inis Mór – de Ostkant&per taxinaar Oughterard

12-15km • 3 - 6 uur • (↑) 135m

Aan deze kant is er genoeg te doen; een mooie kustwandeling van het charmante dorpje Killeany, over het strand naar Dogs Head, tot aan een bezoekje aan nóg een fort uit de ijzertijd (Dún Duchathair). En dan is het weer tijd om de boot te nemen naar het vaste land. Bij aankomst staat een taxi klaar om u terug te brengen naar Oughterard.

Dag 4: Oughterard (Glann Church) - Maam Valley

17km • 4 - 6 uur • (↑) 120m

Een lange wandeling via vlakke, rustige landwegen vanuit Oughterard langs de kust van  het Corribmeer. Dit visrijke meer is geliefd bij hobbyvissers uit de hele wereld. Na het passeren van het meer, doorkruist u prachtige moeraslanden –veel voorkomend in deze buurt - voordat u uw wandeling afsluit in het Maamturkgebergte.

Dag 5: Maam Valley - Lough Inagh

15km • 4 - 6 uur • (↑) 310m

Vandaag zet u uw beenspieren flink aan het

Aankomst in Galway City en transfer naar de Aran-eilanden:Gebruik vanaf uw aankomstpunt de door ons verstrekte informatie over het openbaar vervoer om naar Galway City te gaan. Hiervandaan verstrekken we u de nodige informatie voor uw reis naar de Aran-eilanden
aran_islands_hiking_trip.jpg