• Dag 1 Aankomst in Chollerford

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Corbridge te maken.

 • Dag 2 Chollerford - Housesteads

  14 km 4-6 Uur 100 Meter

  Via het Northumberland Nationaal Park bereikt u een Romeinse tempel in het Fort van Brocolitia. Na het passeren van meer kastelen en torentjes, zult u merken dat u langs een aantal van de meest spectaculaire en best bewaarde delen van de Muur Van Hadrianus loopt, welke op en neer gaat langsde toppen van de Northumberland Crags. U sluit uw dag af bij het prachtig behouden fort bij Housesteads.

 • Dag 3 Housesteads - Greenhead

  14 km 4-6 Uur 400 Meter

  Vandaag begint u met een spannende wandeling naar het hoogste punt van het pad bij Green Slacks. Na een bezoek te hebben gebracht aan de ‘Robin Hood Tree’ op Sycamore Gap en Great Chesters Fort met zijn originele Romeinse altaar, keert u terug naar de top van de Crags voor de wat meer spannende en goed bewaarde delen van de Muur. Het indrukwekkende Thirwall-kasteel markeert het einde van de wandeling van vandaag.

 • Dag 4 Greenhead - Lanercost

  13 km 3-5 Uur 200 Meter

  De Muur leidt u naar de overblijfselen van een Romeinse brug over de rivier de Irthing, langs een Romeinse Milecastle en op weg naar het Fort van Birdoswald, die 2000 jaar geleden was bewoond. Van daaruit volgt u de muur via een veel zachter landschap naar Lanercost Priory, ooit zes maanden lang de hoofdstad van Engeland.

 • Dag 5 Vertrek uit Lanercost

Meer informatie over de Hadrian’s Wall Path