Hadrian's Wall Path Tour Engeland - Muur van Hadrianus.

DAG 1: Aankomst in Heddon-on-the-Wall

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Heddon-on-the-Wall te maken.

DAG 2: Heddon-on-the-Wall naar Portgate

16km • 4 - 6 uur • (↑) 100m

U volgt eerst een voormalige Waggonway en geniet van een mogelijke omweg naar de geboorteplaats van George Stephenson, de Vader van alle Spoorwegen. De route verlaat vervolgens de rivier de Tyne en brengt u door weilanden en akkers langs de oude militaire weg, langs de aarden verdedigingswerken aan weerszijden van de Muur van Hadrianus. Kort na het passeren van de Romeinse fort van Rudchester arriveert u bij Wallhouses.

DAG 3: Corbridge naar Chollerford

17km • 4 - 6 uur • (↑) 100m

De dag begint in de buurt van de Port Gate, waar de belangrijkste Romeinse weg in het noorden van Groot-Brittannië door de Muur van Hadrianus passeerde. Na de zachte rondingen van de defensieve Romeinse grondwerken ten zuiden van de Muur te hebben gevolgd, brengt de route u naar het slagveld van Heavenfield, waar Oswald, koning van Northumbria, in 734 een beroemde overwinning behaalde. De dag eindigt in Chollerford, met zijn Romeinse brug en de fascinerende Romeinse fort van Chesters.

DAG 4: Chollerford naar Housesteads

14km • 4 - 6 uur • (↑) 400m

Via het Northumberland Nationaal Park bereikt u een Romeinse tempel in het Fort van Brocolitia. Na het passeren van meer kastelen en torentjes, zult u merken dat u langs een aantal van de meest spectaculaire en best bewaarde delen van de Muur Van Hadrianus loopt, welke op en neer gaat langs de toppen van de Northumberland Crags. U sluit uw dag af bij het prachtig behouden fort bij Housesteads.

england_hiking_tour_coast_to_coast_walk.jpg