Hadrian's Wall Path Tour Engeland - Muur van Hadrianus.

DAG 1: Aankomst in Wylam

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Wylam te maken.

DAG 2: Wylam naar Portgate

21km • 4 - 6 uur • (↑) 200m

U volgt een voormalige Waggonway en geniet van een mogelijke bezoek naar de geboorteplaats van George Stephenson, de Vader van alle Spoorwegen. De route verlaat vervolgens de rivier de Tyne en brengt u door weilanden en akkers langs de oude militaire weg, langs de aarden verdedigingswerken aan weerszijden van de Muur van Hadrianus. Kort na het passeren van de Romeinse fort van Rudchester arriveert u bij de Port Gate, waar de belangrijkste Romeinse weg in het noorden van Groot-Brittannië door de Muur van Hadrianus passeerde.

DAG 3: Corbridge naar Chollerford

17km • 4 - 6 uur • (↑) 100m

Na de zachte rondingen van de defensieve Romeinse grondwerken ten zuiden van de Muur te hebben gevolgd, brengt de route u naar het slagveld van Heavenfield, waar Oswald, koning van Northumbria, in 734 een beroemde overwinning behaalde. De dag eindigt in Chollerford, met zijn Romeinse brug en de fascinerende Romeinse fort van Chesters.

DAG 4: Chollerford naar Once Brewed

21km • 5 - 7 uur • (↑) 450m

Via het Northumberland Nationaal Park bereikt u een Romeinse tempel in het Fort van Brocolitia. Na het passeren van meer kastelen en torentjes, zult u merken dat u langs een aantal van de meest spectaculaire en best bewaarde delen van de Muur Van Hadrianus loopt, welke op en neer gaat

hiking_walking_england_lake_district_cumbria_way_great_langdale_walker.jpg