Hadrian's Wall Path Tour Engeland - Muur van Hadrianus.

DAG 1: Aankomst in Heddon-on-the-Wall

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Heddon-on-the-Wall te maken.

DAG 2: Heddon-on-the-Wall naar Chollerford

25km • 5 - 7 uur • (↑) 170m

Volg de oude militaire weg en de aarden verdedigingswerken aan weerszijden van de Muur van Hadrianus langs het Romeinse fort van Rudchester en de Port Gate, waar de belangrijkste Romeinse weg in het noorden van Groot-Brittannië door de Muur van Hadrianus passeerde. U passeert het slagveld van Heavenfield, waar Oswald, koning van Northumbria, in 734 een beroemde overwinning behaalde, voordat u aankomt bij Chollerford, met zijn Romeinse brug en de fascinerende Romeinse fort van Chesters.

DAG 3: Chollerford naar Once Brewed

21km • 5 - 7 uur • (↑) 450m

Via het Northumberland Nationaal Park bereikt u een Romeinse tempel in het Fort van Brocolitia. Na het passeren van meer kastelen en torentjes, zult u merken dat u langs een aantal van de meest spectaculaire en best bewaarde delen van de Muur Van Hadrianus loopt, welke op en neer gaat langs de toppen van de Northumberland Crags. Zorg ervoor dat u een bezoek brengt aan het uitstekend onderhouden Fort bij Housesteads

coast_to_coast_walk_photos_grisedale_patterdale.jpg