Hillwalk Tours - Camino de Santiago - Vragen
 

ONMISBAAR:

WATERBESTENDIGE JAS EN REGENBROEK - Je weet maar nooit wanneer je onverwachts bescherming nodig hebt tegen wind en regen. Bereid je dus goed voor door een ademende, waterbestendige jas en regenbroek in te pakken.

BASISLAGEN - Een dunne basislaag op de huid kan het beste gemaakt zijn van een ademend, vochtafvoerend materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen T-shirt voeren deze stoffen vocht weg van het lichaam – dit maakt het wandelen een stuk comfortabeler.

FLEECE – Dit materiaal is ideaal om warm te blijven in de koele maanden en op bergtoppen. 's Zomers geeft het de mogelijkheid om lagen uit te trekken wanneer er hard gewandeld wordt.

LICHTE, COMFORTABELE BROEK - Zorg ervoor dat je een broek kiest met stretch, of met genoeg ruimte om vrij te bewegen. Tijdens de warmere maanden is het verstandig om een afritsbroek of korte broek mee te nemen. Spijkerstof is niet geschikt voor wandelingen door heuvelachtig gebied en is duurt lang om te drogen.

VOCHTAFVOERENDE SOKKEN - Kies goed passende sokken die niet van katoen gemaakt zijn. Sokken die het vocht wegvoeren van de voeten werken goed tegen een zweterig gevoel. Ook verminderen deze sokken de kans op blaren en pijnlijke plekken.

SCHOEISEL – We raden aan om comfortabele, waterbestendige en lichte “wandel- of bergschoenen mee te nemen. Let erop dat de schoenen een goede ondersteuning van de enkel bieden en dat het profiel grip geeft op rotsen, gras en modder. Denk eraan dat de paden in veel van onze regio's nat en modderig kunnen worden.

Onze tip: Zorg ervoor dat je nieuwe berg- of wandelschoenen altijd uitprobeert op een of twee lange wandelingen voordat je ze meeneemt op een wandelvakantie.

RUGZAK (met waterbestendige hoes) - Om alle benodigdheden in op te bergen, inclusief extra lagen kleding, zonnebrandcrème, regenbroek en -jas, EHBO-kit, camera, lunch, tussendoortjes en drinken.

Onderschat niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven! Hoewel er langs de wandelroute veel plekken zijn waar u uw waterfles kan vullen of drankjes kan kopen, raden wij aan om elke dag op zijn minst 1 tot 2 liter water per persoon mee te nemen, afhankelijk van het weer.

ZONNEBRANDCRÈME, ZONNEBRIL EN (ZONNE)HOED – Essentieel in de zomermaanden, maar het kan het hele jaar door in Spanje nodig zijn.

WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Essentieel, zelfs in de zomer, bij hoge hoogten en open vlakten.

CONTANT GELD – Neem voldoende mee voor de duur van de tour/hike: toegang tot pinautomaten en de mogelijkheid om met creditcard te betalen, zijn mogelijk beperkt.

EHBO-KIT & ISOLATIEDEKEN– Het is verstandig om een simpele EHBO-kit bij te hebben voor hulp bij schaafwonden, blaren en verstuikingen. Handig om mee te nemen zijn pleisters & wondzalfjes, steriele schoonmaakdoekjes, pijnstillers, een pincet (voor splinters en teken), verband, zinkoxide-tape of sporttape (voor blaren of verstuikingen) en een isolatiedeken van aluminiumfolie om warm – of koel – te blijven in het geval van een ongeluk.

FLUITJE & ZAKLAMP – Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een noodsignaal moet uitzenden (fluitje/zaklamp) of wanneer de wandeling langer duurt dan verwacht (zaklamp).

MOBIELE TELEFOON – We raden iedereen aan om een mobiele telefoon aan te schaffen/mee te nemen. Dit stelt je in staat om contact op te nemen met de accommodaties en transfers van het pad, en eventueel om nooddiensten te bereiken in een geval van nood.

Bezoekers van andere Europese landen: De meeste Europese prepaid- en abonnementsklanten kunnen roaming gebruiken in Spanje, maar informeer bij de provider voor de goedkoopste optie.

Bezoekers van buiten de EU (Verenigde Staten, Canada, etc.): Zorg ervoor dat je een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is voor Europese netwerken. Let er vooral op dat de telefoon beschikt over roaming of een geschikt buitenlandplan voor het land van bestemming. Als de GSM/UMTS-telefoon simlockvrij is, is het ook mogelijk om een Spaanse SIM-kaart te kopen en deze tijdens het verblijf te gebruiken.

Een andere mogelijkheid is om een goedkope prepaid-telefoon aan te schaffen bij aankomst. In de grotere steden en dorpen is het mogelijk om een simpele prepaid-telefoon te kopen vanaf €20. Het beltegoed kan vervolgens met een creditcard worden bijgevuld.

Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je begint aan een wandeltocht. Er zijn misschien plekken waarop er geen bereik is, maar over het algemeen dekt het mobiele signaal een groot gebied.

REISADAPTER – De stopcontacten in Spanje zijn van het type F, met een standaard voltage van 230V. Dit is hetzelfde als in Nederland en België, dus een reisstekker is niet nodig. 

EXTRA SUGGESTIES:

INSECT BESCHERMING – Onze tip: Avon 'Skin So Soft' body lotion.

CAMERA – Absoluut noodzakelijk om de adembenemende landschappen vast te leggen, wat weer helpt wanneer je tegen je vrienden en familie wilt opscheppen over de reis.

WANDELSTOKKEN – Dit hulpmiddel vergroot balans en verlicht de druk op de knieën, met name op moeilijker terrein. Een paar is het beste, maar ook één stok kan al veel doen.

OORDOPPEN – We weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben tussen het wandelen door. Het kan echter zo zijn dat er gasten in het gasthuis verblijven die andere plannen hebben voor hun nacht. En simpel paar oordopjes verzekert een diepe slaap en fijne dromen!

Camino Frances etappen - mooiste plekken spanje.jpg