Santiago de Compostela route

Dag 1: Aankomst in Sarria

Volg de informatie die wij verschaffen om met het openbaar vervoer naar het beginpunt Sarria te reizen.

Dag 2: Sarria naar Portomarín

22km • 6 - 8 uur • (↑) 510m

Na vertrek uit de bruisende plaats Sarria wandelt u door lieflijk platteland langs stille landwegen en meanderende paden door velden en bossen. De route gaat door serene, landelijke gebieden, met talloze mogelijkheden om een ontspannen pauze in te lassen bij cafés, restaurants en onbemande 'eerlijkheidswinkels'. Tijdens de afdaling in de vallei van de Minho-rivier en de oversteek van Embalse de Belezar, genieten wandelaars een indrukwekkend uitzicht over Portomarin. Nadat de oorspronkelijke plaats was overstroomd, werd deze pittoreske stad in de jaren zestig herbouwd op een nabijgelegen heuvel.

Dag 3: Portomarín naar Palas de Rei

24km • 6 - 8 uur • (↑) 600m

Vandaag treedt u in de voetsporen van Spaanse koningen en Romeinse keizers. Geniet in de vroege morgen van uitzichten over het stuwmeer Embalse de Belezar en klim door de bossen rond Portomarin. De route leidt door dorpjes over de heuvels van de Sierra Ligonde. Hier passeert u twee voormalige ziekenhuizen voor pelgrims die naar verluidt accommodatie boden aan adellijke bezoekers zoals Karel de Grote, Keizer Karel V en Filip II van Spanje. De tocht maakt dan een afdaling naar Portos, waar de mogelijkheid is om een omweg te maken naar de graftombes van de ridders van de Spaanse Orde van Santiago bij Vilar de Donas. Een laatste rustige afdaling voert u naar de kleine heuvel van Alto Rosario, waar pelgrims vroeger tot de rozenkrans baden. Van hier is het niet ver tot Palas de Rei.

Dag 4: Palas de Rei naar Melide

15km • 4 - 5 uur • (↑) 270m

Een korte dag van makkelijk wandelen over vlakke bospaden en sporen. De route voert langs kleine vestigingen met eeuwenoude romaanse kerken en over middeleeuwse bruggen. Langs de hele route liggen uitnodigende cafés, waar koffie en tussendoortjes kunnen worden genuttigd. Eenmaal aangekomen in Melide, waar de Camino Primitivo en de Camino Frances route samenkomen, zullen de traditionele pulperías hun best doen om reizigers te laten proeven van een Galicische specialiteit: pulpo (octopus).

camino de santiago - etappen camino frances.jpg